BIOTOPENDAG zondag 21 mei 11:00-18:00 UUR

Terug naar overzicht
21-05-2017

Voor de vierde keer op rij houdt De Biotoop, de creatieve broedplaats aan de Kerklaan in Haren, zijn jaarlijkse Open Dag. Tijdens het evenement, dat dit jaar plaatsvindt op zondag 21 mei, openen meer dan 100 kunstenaars, ambachtslieden, ontwerpers en culturele vernieuwers voor één dag hun deuren om het publiek kennis te laten maken met hun werk.

Onder de deelnemers bevinden zich beeldhouwers, kunstschilders, grafici, ontwerpers, webdesigners, fotografen, meubelmakers, muzikanten, yoga-studio’s, theatermakers, vormgevers, architecten en een bierbrouwer. 

Binnen en buiten vinden tijdens de Open Dag optredens en voorstellingen plaats, en ook de kas en de parma cultuur tuin zijn voor het publiek toegankelijk. De Open Dag is tevens dé kans om rond te wandelen door de verschillende gebouwen en de acht hectare natuur op het terrein van het voormalige Biologisch Centrum. 

De afgelopen jaren is het complex aan de Kerklaan door bewoners en gebruikers op een veelzijdige en inspirerende manier omgetoverd tot de grootste ‘creatieve fastcooker’ van Noord Nederland. De Biotoop is eigenlijk een nieuwe woon-werk-wijk aan de rand van het dorp Haren: er wonen en werken meer dan 300 mensen. 

Vertrekpunt van de Opendag: Start bij Vleugel F waar vanuit de bezoeker met plattegrond en programma, voorstellingen, de ateliers of studio’s naar keuze kan bezoeken. 

Er is veel te doen in de Biotoop. Kunst kijken en kopen in de vele ateliers van beeldhouwers, schilders en grafici van naam. De studio’s bezoeken van fotografen. Deelnemen aan een van de rondleidingen door de professionele bierbrouwerij.  Designers op allerlei vlakken ontmoeten met wie u desgewenst uw eigen wensen en ideeën kunt bespreken. Sfeer proeven tijdens introductielessen. Naar muziek luisteren en korte voorstellingen bezoeken. 

Speciale kinderactiviteiten zijn er rondom de tipi bij de Openkas. Kinderen kunnen zelf siroop maken. Een eigen tipi of huisje bouwen van stokjes, leem en stof. Of spelen aan een natuurlijke knikkerbaan. 

Het restaurant Vleugel F met terras is open. De Openkas met theetuin bakt pizza’s en flammkuchen. 

Datum en tijd:

Zondag 21 mei, van 11.00 tot 18.00 uur.

Toegang gratis

Adres:  Kerklaan 30, Haren

Reisadvies in verband met de Open Dag 21 mei:
Kom indien mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer.

Pendelbus
Er rijdt op zondag 21 mei een speciale pendelbus tussen de Biotoop en het P+R Transferium langs de A28 (afslag Haren, volg de P+R borden)
Parkeren op het Transferium is gratis, het busritje ook!