Werken met het vrouwelijk donker

Terug naar overzicht
13-04-2020

Eeuwen lang zijn er pogingen gedaan om het vrouwelijk donker te vernietigen. We zijn verbrand als heksen, tot dragers van de erfzonde gemaakt, in korsetten gesnoerd en als hysterisch bestempeld. Het vrouwelijk donker huist onder andere in je verlangens die er niet mogen zijn, in je stem die niet gehoord wordt. Het is je menstruatie pijn, de kracht die huist in het baren, in ongebonden zijn en seksueel vrij.

In onze maatschappij ligt de nadruk op het licht. We willen groei, vooruitgang en winst. De kwaliteiten van het donker worden veelal als een last of achteruitgang gezien. Hoe gaan we om met rust, de dood, winter(depressie), verdriet, lust, menstruatie en de nacht? Veel vrouwen hebben nog steeds ‘brandstapel angst’.

Om onze schaduwkant te kunnen integreren moeten we de diepte van het donker in. We zullen de dingen verkennen die diep begraven zijn of van kracht ontnomen, die taboe zijn of verboden terrein. We werken met mythen en verhalen, archetypen en godinnen, ceremonies, sjamanistisch werk en deelrondes. Het gaat hierbij niet om dominantie van het duister maar juist om de acceptatie en integratie van ons donker. Deze serie is voor vrouwen die de diepte niet schuwen en willen zien in het donker.

Tijdens deze cursus komen we 6 keer samen om het vrouwelijk donker te verkennen. Er is plek voor maximaal 8 vrouwen. Als rode draad door de avonden loopt het maken van een medicijn buidel. Hierin verzamel je krachtvoorwerpen die symbool staan voor de archetypen die we behandelen.

Inhoud

  • 1: Verkennen van de woestijn
  • 2: Afdalen naar de onderwereld
  • 3: Schaduwwerk
  • 4: Toe-eigenen van het vuur
  • 5: De aarde als thuis
  • 6: Werken met je demonen

Praktisch
 
6 maandag avonden van 18:30-21:30
 
Data: 13 april, 20 april, 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni. 
 
Kosten: E 180,- (betalen in delen is mogelijk)
 
Meenemen: notitie spullen, medicijn buidel (krijg je via de mail informatie over).
 
Aanmelden: samiye.vanrossum@gmail.com
https://www.vrouwenwijs.nl/event/id/245